Picture
Mmmm, als er nu een groente is waar ik helemaal happy van word, dan is het wel een rode, sappige tomaat! De prachtige kleur, de subtiele geur ... in de zomer eet ik ze eigenlijk liefst vers en koud, lekker vast en met een maximum aan smaak. Wat geef ik er dan bij? Een vinaigrette, and that's it, because that's all it takes for this blushing lady to be the most delicious treat of the summer!!

Benodigdheden (4 personen)
- 4 eetlepels truffelolie
- 2 eetlepels balsamico-azijn met truffel
- flinke koffielepel zout uit de Guérande provençale
- 2 eetlepels vers gesnipperde bieslook
- een kilo tomaten, liefst heel gevarieerd, van gele kerstomaatjes tot de bijna zwarte versie die er te vinden is ... het komt de smaak ten goede!!
Maak de vinaigrette een beetje naar eigen smaak, ze moet lekker zurig zijn maar ook een tikkeltje zout ... geen zorgen over de volle koffielepel, het zout smelt en de kruiden voegen een ongelooflijk aroma toe dat de truffelsmaak niet verdrukt maar versterkt! Je kan uiteraard altijd de hoeveelheden wat laten afhangen van eigen smaak!

Halveer de kerstomaatjes en snij de rest in schijfjes of blokjes naar wens. Laat een uurtje trekken (niet in de koelkast!) zodat alles zich lekker kan vermengen! Superlekker bij een stukje gebraden kip of als slaatje bij de BBQ!!Leave a Reply.