Picture
Benodigdheden (1 a 2 personen) 
- 1 goede, niet te dikke snee zalm
- 1 goede, niet te dikke snee kabeljauw
- 1 takje rozemarijn
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 1 teentje look
- 1 eetlepel gedroogde rozemarijn 
- zout met espelette
- olijfolie
- 2 middelgrote aardappels
- 1.5 eetlepel kruidenmengeling voor gratins

Dit is een heerlijk maar zeer makkelijk receptje, boordevol smaak en heerlijk gezond. Ik geef er een slaatje bij met een vinaigrette van olie, witte wijnazijn, oregano, zout met espelette-peper en andere heerlijke kruiden waar ik op dat moment zin in heb. Je kan de olie en azijn ook vervangen door een mayonaise, maar vergeet in elk geval de kruiden niet, het zijn deze die je salade linken aan de vis!

Mix de kruidenmengeling met de oregano en wat olijfolie tot een dik papje. Leg de snee kabeljouw (moet kleiner zijn dan de zalm) op de zalm en smeer er een laag van het mengsel op. Rol op tot een dikke 6 a 7 cm doorsnede en bind het rolletje dicht met draad. Steek er een takje rozemarijn tussen.

Schil de aardappels en snij ze in kleinere blokjes. Schik in je ovenschaal de vis en daarrond de aardappels (zie dat ze nogal los van elkaar liggen). Giet er wat olijfolie over, de gedroogde rozemarijn en overstrooi met zout. Meng het wat door elkaar en verdeel alles weer over de ovenschotel.

Bak af in een voorverwarmde oven van 200 graden gedurende een half uurtje. Roer halverwege de aardappeltjes eens om.

Smakelijk!!



Leave a Reply.