Benodigdheden (voor 4):
- 1 eetlepel azijn met mango
- 1/2 rijpe mango
- 2 eetlepels olijfolie + scheutje achteraf
- 400 gr tonijnsteaks, even dik gesneden
- 300 gr verse spinazie
- fleur de sel met piment d'espelette
Een lekker fris en licht voorgerechtje dat klaar is in een handomdraai. Als werkende vrouw met een full-time hoofdberoep en Authentic Taste als bijberoep wil ik liever toch niet teveel van mijn sociaal leven inleveren en het is geen uitzondering dat er tijdens de werkweek vrienden langskomen. Dat terwijl ik toch maar tegen 19h00 thuis ben. Zit je ook in zo'n situatie? Probeer dan dit snelle en lekkere voorgerechtje!

Was zorgvuldig de spinazie en snij de halve mango in kleine blokjes. Meng goed onder elkaar en schik op de bordjes.

Maak een vinaigrette van 1/3 azijn met mango en 2/3 olijfolie, kruid met de fleur de sel met piment. Gril ondertussen de tonijn. Als je een grillpan gebruikt, let er dan op dat je de steak draait van zodra die tot ongeveer 1/3 al verkleurd is. Kruid hem met fleur de sel met piment en draai om. Let erop dat je hem net net gaar bakt voor wie niet graag het roze van de tonijn eet of laat hem (zoals ik prefereer) nog wat rozig (en dus sappig) vanbinnen.

Giet de vinaigrette over de spinazie en dresseer er je tonijn bovenop! Giet een klein scheutje extra vergine olijfolie over de tonijn. Smakelijk!Leave a Reply.