Benodigdheden: (4 personen)
- 4 mooie stukken zwaardvis
- 150 gr. olijven met venkel, ontpit
- fleur de sel met piment d'espelette
- 2 stronken venkel
- 1 liter passata van een goede kwaliteit (of meer indien nodig)
- 1 gevuld glas witte wijn
- 1 dikke ui
- 8 middelmatige aardappelen
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 3 teentjes look
- handvol verse peterselie
Als ik in Italië ben maak ik dit gerechtje graag met een soort van verse augurken, cepoli genoemd, die echt heerlijk smaken in een tomatensaus. In België heb ik dit echt nog niet kunnen vinden, maar deze versie met venkel werd met meer dan positieve reacties onthaald. Eerlijk waar, mijn gasten hadden nog net geen indigestie ;).

Snij de ui fijn en fruit ze in wat olijfolie. Schil de ardappels en snij ze in kleine, hapklare brokjes die je gedurende een 5-tal minuutjes kookt in gezouten water. Was de venkel, snij hem in blokjes en hak de look fijn. Doe ze bij de gefruite ui en laat even meestoven tot alles wat glazig is. 

Voeg het glas wijn toe en laat even doorkoken tot de wijn wat is ingedikt en de alcohol is verdampt. Voeg de passata of tomantenpulp toe, samen met de oregano, de fijngehakte peterselie, het zout en de gekookte aardappels. Doe de ontpitte (en desgewenst in ringetjes gesneden) olijfjes toe en roer nog eens goed om. 

Leg tenslotte voorzichtig de visfilets in de saus en laat alles nog een twintig minuutjes zachtjes pruttelen. 

Smakelijk!

ps: een zeer fijngehakt gekonfijt citroentje maakt alles wat exotischer, laat lang meepruttelen!!



Leave a Reply.