Benodigdheden (4 stuks):
- goed gevuld en stevig stokbrood, liefst niet te vers
- 2 eetlepels olijfolie + een paar scheutjes voor over de broodjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 halve koffielepel thijm
- peper en zout
- 1 sjalotje
- 50 gr gedroogde porcini
Wat ben ik toch soms een rotverwende dame!! Twee weken terug mocht ik 30 kaarsjes uitblazen en om te pijn te verzachten had de hubbie een citytripje Venetië geboekt! Buiten heel wat kilometers wandelen, kerken, basilieken en andere monumentale zaken bezoeken en vooral veel genieten was uiteraard ook het lekkere eten niet veraf!

's Middags lunchten we gewoon in een osteria'tje of trattoria'tje en begonnen de maaltijd traditioneel met een anti-pasti, variërend van verse, roze garnaaltjes met limoen en goede olijfolie, tot uiteraard, de bruschetta's. Mijn oog viel al snel op de bruschetta's met porcini, heerlijk fris met een lekker gekoeld glaasje Soave.

Week de porcini anderhalf uur op voorhand in warm water (niet kokend!) en snij hem nadien in kleinere stukjes. Snij het stokbrood in schijven van ongeveer 1.5 cm. Besprenkel ze met olijfolie en steek ze enkele minuutjes in de oven.

Snipper de sjalot en de look en fruit ze even aan in de olijfolie met de thijm. Voeg nadien de stukjes porcini toe en roerbak alles tot de porcini glazig is en heerlijk geurt. Voeg er naar smaak peper en zout aan toe. Voor een frisse toets mag er een likje limoensap aan worden toegevoegd maar het is geen must!

Haal de broodjes uit de oven en verdeel het porcini-mengsel erover. Makkelijk, snel en superlekker in de zomer!!Leave a Reply.