Benodigdheden (4 personen):
- 600 gr groene asperges van een goede kwaliteit (let erop dat de uiteinden niet verhard zijn!)
- 1 teentje look
- 1 blaadje laurier
- olijfolie (1 dl + twee flinke eetlepels om te bakken)
- peper en zout
- 120 gr gepelde pistaches
- azijn van groene appel met honing
Tapas zijn er in alle soorten en maten, de bedoeling is puur de afwisseling! Persoonlijk ben ik een hevige fan van asperges, wit of groen, elk in de juiste bereiding. Voor deze tapas gebruik ik groene asperges, misschien uit nostalgie naar dat lekkere gerechtje dat ons in Andalousië werd gepresenteerd zo'n slordige 8 jaar geleden.

Verwijder de harde onderkanten van de asperges  en schil ze tot een 5 cm van de top. Schil altijd van de top naar beneden om bitterheid te vermijden (of dit ook echt waar is weet ik niet, het is een moederadvies dat ik sinds het begin ter harte heb genomen). Kook de asperges 4 minuten in kokend, goed gezouten water met het blaadje laurier. Bak ze nadien aan in een flinke scheut olijfolie met het geperste teentje knoflook en kruid bij met peper en zout.

Hak de pistachenoten en voeg er de olijfolie en de azijn naar smaak aan toe. Kruid desgewenst bij met peper en zout en giet over de asperges. Smakelijk!




Leave a Reply.