Benodigdheden (6 stuks):
- 100 gr ganzenlever
- 6 dunne plakjes peperkoek
- 50 gr verse vijgen, enkel het vruchtvlees
- 25 gr bruine suiker
- 20 ml frambozenazijn
- snuifje fleur de sel (met piment voor wie het wat pittiger mag!)

Na een wel zeer drukke periode vliegen we er terug in! De zomer is er al even dus bye bye winterfood, laat die hapjes maar komen! Hoe meer smaken hoe meer vreugd is niets voor niets mijn zomermotto!

Snij de twee kanten los van het blik ganzenlever en druk zo het rolletje naar buiten. Snij 6 niet te dikke plakjes van het rolletje, leg ze op een bord en steek het bord even in de koelkast zodat de rondjes wat kunnen opstijven.

Snij met een glas rondjes uit de peperkoek en laat die even grillen in de oven, 5 minuutjes op 180 graden. Maak terwijl de compote: snij het vruchtvlees van de vijgen in stukjes en kook die even samen met de suiker en de frambozenazijn tot een plakkerige, zoete massa en laat dan even afkoelen.

Leg op elk rondje peperkoek een toefje vijgenjam, schik er een schijfje ganzenlever op en sprenkel er wat fleur de sel over. De zoet-zout combinatie is heerlijk met een glas zoete witte wijn, een porto (en ja, ga eens voor die +10jaar-versie ;)) of een zachtere rode wijn (rinascita, villa tempora of chianti sant' anna) indien je erna verder gaat in wijn.Leave a Reply.