Picture
Benodigdheden (4 personen):
- 4 kippebouten
- 2 sjalotjes
- 2 eetlepels mosterd van violet
- 2 courgetten
- witte wijn
- 1 eetlepels kappertjes
-  ong. 8 opgelegde vijgen (afgespoeld en droog gedept) en hele rijpe verse
- eventueel een handje verse koriander

Een opmerkzaam iemand wees me er zondag op dat het de tijd van de verse vijg is. Voor dit receptje gebruik je best hele rijpe verse ofwel gehele, opgelegde vijgen.

Versnipper het sjalotje en laat ze even glazig stoven in de olie. Bak hierin ook even de kippebouten aan tot ze een mooi bruin velletje hebben.

Snij de courgetten in blokjes en de vijgjes in twee en voeg toe aan de kip, samen met de mosterd, de kappertjes, de vers gehakte koriander en kruid af met peper en zout. Voeg wat witte wijn toe (de courgetten smelten ook nog) en laat ongeveer 45 minuutjes stoven.

Smakelijk!



Leave a Reply.