Benodigdheden voor 4:
- 1 grote rode ui
- 4 kippebillen of drumsticks voor 4
- grof zeezout
- zwarte peper uit de molen
- een snuifje of 1 capsule saffraan
- groene Picholine olijven of Lucques met peper naar believen (toch een 20-tal minimum)
- 1 grote geconfijte (gepekelde) citroen
- 1/2 liter kippebouilon
- een flinke koffielepel gemberpasta  of verse gember (gemalen gember kan ook)
- een bosje bladpeterselie
- een bosje verse koriander
Hak de ui fijn en laat hem zachtjes glazen stoven. Doe het zeezout, de peper, de gember en de saffraan in de kookpot en roer eventjes door. Bak vervolgens de kip aan in dit mengsel en roer goed. Kijk erop toe dat de kruiden mooi de kip bedekken.

Voeg na ongeveer 10 minuutjes de kippebouillon toe en laat rustig 45 minuutjes pruttelen op een zacht vuurtje.
Hak ondertussen de bladpeterselie en de koriander fijn en blancheer de olijven door ze 2 tot 3 maal een minuutje te laten koken in een weinig water, waarbij u erop let het kookwater na elke beurt te verversen.

Snij de citroen in kleine reepjes. Voeg de kruiden, de olijven en de citroen toe en laat het geheel nog een twintigtal minuutjes zachtjes stoven. Haal de kip, olijven en citroenen uit de saus en leg ze op borden. Is de saus nog te dik? Zet het vuur wat hoger en laat nog een 5-tal minuutjes inkoken. Giet vervolgens over de kip. Serveer met couscous, rijst of brood. Eet smakelijk!!



Leave a Reply.