Benodigdheden (voor 4 personen):
- 4 eetlepels pijnboompitten
- olijfolie met truffel
- 2 groentenbouillonblokjes
- 50 gr porcini (eekhoorntjesbrood)
- 400 gr. pasta met eekhoorntjesbrood of 400 gr spirelli van goede kwaliteit (Barilla bvb)
- peper en grof zeezout
- wat olijfolie
- 3 teentjes look
Heerlijk vind ik deze vegetarische pasta. Simpele smaken, zoals de Toscaanse keuken in elkaar zit. Of het een bestaand recept is weet ik niet, ik heb het ooit een allemaal bij elkaar gesmeten en vond het heerlijk :).

Laat de porcini 1.5 tot 2 uur weken in een kom water met een oorspronkelijke temperatuur van om en bij de 45°.  Rooster de pijnboompitten in een anti-aankleefpan onder voortdurend schudden. Let wel: geen vetstof!! Als ze een mooi bruin kleurtje hebben en heel je huis zalig doen geuren haal je ze uit de pan en legt ze opzij. Hak ook de knoflook fijn.

Giet de porcini af maar bewaar het water. Vaak wordt gesuggereerd dat je het water moet wegsmijten. Ik bewaar het echter om mijn pasta in te koken omdat het water nu al zo heerlijk naar porcini smaakt. Doe zout en een scheutje olijfolie in het water en kook er vervolgens de pasta in (indien mijn tagliatelli: 4 tot 5 minuutjes!). Bak ondertussen de geweekte porcini aan in een weinig olijfolie met de look en kruid met de twee bouillonblokjes en wat peper. Na ongeveer 2 tot 3 minuutjes voeg je de pijnboompitjes toe en laat het geheel stoven onder voortdurend roeren.

Giet de pasta af wanneer gaar en voeg hem bij het mengsel. Roer goed om en voeg op het laatst wat olijfolie met truffel toe waarna je opnieuw omroert. Opdienen en ervan genieten met een lekker Italiaans wijntje!Leave a Reply.