Benodigdheden (4 personen):
- 1 parelhoen
- 4 eetlepels olijfolie traditionelle
- 20 kleine uitjes
- 2 gekonfijte citroenen
- 2 eetlepels mangoazijn
- droge witte wijn
- 20 cl culinaire room
- zout, peper
Pel de uitjes en snij de gekonfijte citroenen in kleine schijfjes (verwijder de pitjes). Braad de parelhoen goudbruin in de olijfolie. Neem hem uit de pan. Leg er de 20 uitjes in en de schijfjes citroen. Laat stoven tot de uitjes glazig worden en de citroentjes mals. Giet er 1 glas witte wijn over en de mangoazijn. Doe de parelhoen in de pan met peper en zout. Laat een uurtje stoven op een zacht vuurtje. Wanneer de parelhoen gaar is versnij je hem en terwijl doe je de culinaire room in de saus. Je laat deze al roerend eventjes indikken.

Ik serveerde dit met wafeltjes aardappelen uit de oven. Smakeliojk



Leave a Reply.