Benodigdheden:
- 100 gr bloem + 1 flinke theelepel Maïzena (+ meer indien nodig)
- 50 gr boter
- 1/2 liter melk
- 200 gr van je favoriete kaas (postel, affligem, ...)
- 100 gr vers van het stuk geraspte parmezaanse kaas
- vers van de noot geraspte nootmuskaat
- 1 koffielepel kaaskruiden (karwij, komijn, zwarte kers en een vleugje zoethout)
- 2 eieren
- peper en zout
- paneermeel of panco
Laat ik nou ineens een ongelooflijke zin hebben gekregen in kaas! Tijd om aan klassieke kaasballetjes een vleugje Authentic Taste mee te geven dunkt me.

Laat de boter smelten in een kookpot en roer er de bloem en de maïzena door tot een klonterige massa. Voeg de melk in scheutjes toe en kijk erop toe dat je een dikke homogene massa bekomt. Rasp wat nootmuskaat door de béchamel en de kaaskruiden. Kruid bij met peper en zout en roer er de twee eigelen door. De eiwitten hou je bij in een diep bord.

Haal de kookpot van het vuur en voeg er de in stukjes gesneden kaas aan toe. Roer voorzichtig tot alles is gesmolten en doe er dan ook de parmezaanse kaas bij. Laat het mengsel volledig afkoelen.

Rol nadien kaasballetjes, haal ze door het losgeklopte eiwit en wentel ze in het paneermeel of de panco. Laat nog enkele uurtjes stijven in de koelkast of ineens in de diepvries en bak ze nadien 3 tot 4 minuutjes in 180°.

Enjoy!!



Leave a Reply.