Benodigdheden (2 personen):
- 250 gr. lamsgehakt
- 1 ei
- nootmuskaat
- flinke handvol vers gehakte munt
-1 flinke eetlepel gedroogde oregano
- 6 verse tomaten
- 200 gr. feta
- 15-tal olijven, ontpit en fijn gehakt
- 6 kleine aardappelen
- geraspte kaas
- paar sprietjes vers gesnipperde bieslook
- 1 teentje look
- 1 bouillonblokje Provençaalse kruiden
- fleur de sel met piment d'espelette
Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en kook ze gaar. Meng in een kom het gehakt met de verse munt, de nootmuskaat, een eitje en wat peper en zout. Bak zachtjes aan in een weinig olijfolie en voeg het bouillonblokje toe.

Snij de tomaten in stukjes en laat ze uitlekken in een vergiet. Snij de feta in kleine blokjes en kook deze, samen met de stukjes tomaat en de olijven aan in wat olijfolie. Pers het knoflookteentje en voeg de gedroogde oregano toe. Laat smelten tot een smeuïge massa en voeg aan het einde de fleur de sel toe met de peper.

Giet de aardappelen af en voeg het vet toe uit de pan van het gehakt. Plet tot een puree. Maak nu twee ovenkommetjes klaar: op de bodem verdeel je het gehakt, daarop komt het kaas-tomaat-olijfmengsel en daar bovenop verdeel je de puree. Strooi er wat geraspte kaas over en wat verse bieslook en stop 10 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven. Daarna draai je de knop naar grill met hete lucht en je laat er een lekker lichtbruin korstje  op komen. Heerlijk!!! Wel opletten voor de hitte!!



Leave a Reply.