Picture
Benodigdheden:
- 1 bolletje buffelmozzarella
- handvol verse basilicum
- ansjovis met truffel
- 100 gr fijne bloem
- 1 ei
- 5 eetlepels droge witte wijn
- zout
- theelepel gedroogde oregano
- 1.5 dl warm water

De feestdagen werden door Authentic Taste doorgebracht in het koude maar zonnige Toscane. Buiten nieuwe inspiratie opdoen was het uiteraard ook een periode van lekker Italiaans koken. Mijn inspiratie komt uit de bijbel van de Italiaanse keuken, namelijk 'De Zilveren Lepel', maar werd lichtjes door mij aangepast ... het mag immers wat meer zijn voor Kerst. Courgettebloemen kan je kopen in gespecialiseerde winkels of op de vroegmarkt ... het kost wat moeite om ze te vinden, maar geloof me: ze zijn het waard!

Maak je beslag door de bloem te mengen met de vers gehakte basilicum, de eierdooier (het eiwit hou je bij!), het water, de oregano en de wijn. Klop tot je een lopend beslag hebt en laat dit dan een half uurtje staan.

Snij reepjes mozzarella en steek het, samen met een half ansjovisje in een bloem. Steek ze toe met een prikkertje.

Klop het eiwit stijf en meng dit voorzichtig onder het deeg. Haal de bloemen erdoor, klop ze een beetje af en frituur ze in 2 minuutjes heerlijk goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en strooi er direct wat zout over

En dan .... proef ... geniet!!



Leave a Reply.