Foto
Benodigdheden:
- 200 ml room (of sojaroom)
- 2 limoenen (liefst biologisch)
- 5 cm verse gember
- 1 stengel vers citroengras
- 1 theelepel zout met cactus en groene peper

Een veel te lange periode zonder updates, ik vraag nederig vergiffenis op mijn blote knietjes! Toch is er ook zeer goed nieuws te melden: vanaf eind september kunnen er weer tastings doorgaan in ons vernieuwde interieur! Het concept blijft natuurlijk hetzelfde, voetjes onder tafel en genieten met een bende vrienden of familie :).

MAAR dit is het recepten-topic, dus even de koe bij de horens vatten en maar even melden dat ik op aanraden van een goede vriend me heb laten verleiden tot het aankopen van een nieuw vegetarisch kookboek: Plenty van Yotam Ottolenghi ... een meesterlijk boek, een knieval waardig. Dit receptje is dan ook door zijn hand, ware het niet dat ik het zout met cactus en groene peper een heerlijke net-dat-extra-beetje-pit meerwaarde heeft!


Was de limoenen, gooi ze een half minuutje in de microgolf en rasp de schil. Voeg hier de room aan toe en knijp de twee limoenen erboven uit (proef bij het laatste kwartje, smaken zijn subjectief!). Snij de bodem en de bovenste deel van het stokje citroengras en hak het zo fijn mogelijk. Schil de gember en rasp hem in de saus. Voeg dan de theelepel zout met cactus en groene peper toe, roer goed om en laat toch minstens een uurtje trekken in de koelkast.

Heerlijk bij geroosterde zoete aardappelen of rauwkost!Leave a Reply.