Ingrediënten:
4 kwartels, 1 zoete appel, 100 gr bloc de foie gras, 300 gr boschampignons (liefst een mengeling), siroop, een half glas middelzoete wijn (les larmes célestes of andere), 50 gr rozijntjes, een mespunt thijm, een weinig room, pomme duché'tjes

Bereiding:
Kruid de kwartels aan alle kanten met peper en zout. Snij 4 mooie partjes uit de appel en stop die in de kwartel, snij de rest in blokjes. Smeer wat siroop over de kwartels en bestrooi met de thijm (niet te veel, thijm is nogal doorsmakend).  Giet een beetje boter over het geheel tegen het aanbranden en zet de schotel onafgedekt in een voorverwarmde hete-lucht-oven van 220 graden. 
Plaats na tien minuten de pomme duché'tjes op de ovenplaat naast de schotel en verlaag de temperatuur naar 190 graden. Na opnieuw tien minuten kiest u voor warme lucht en grill en laat het geheel een laatste tien minuten grillen tot de kwarteltjes mooi bruin zijn gekleurd.
Tijdens deze laatste tien minuten bereidt u de saus en de champignons. Smelt de foie gras samen met de wijn en de rozijntjes op een laag vuur en kruid wat bij met zout en peper, voeg wat room toe indien het wat romiger mag. Hou warm!
Laat een weinig bakboter in een pan smelten en voeg de mengeling boschampignons toe. Kruid met wat peper en zout, meer hebben deze heerlijkheden der natuur echt niet nodig! Bak ze al roerend gedurende ongeveer drie minuutjes en dik het uitsijpelende vocht wat in.
Dresseer de kwartels op een groot bord met de appeltjes, de champignons en de pomme duché'tjes en lepel er de saus over.

Smakelijk!
Leave a Reply.