Benodigdheden (2 personen):
- 250 gr veldsla, gewassen en droog gedept
- 250 gr sojascheuten
- 200 gr fetakaas, in kleine blokjes gesneden
- sap van 1 limoen of 2 eetlepels tomatenazijn
- 200 gr gerookte zalm
- 1 eetlepel roze peperbolletjes
- een theelepel: thijm, oregano, bieslook, Provençaalse kruiden
- slakruiden
- sojasaus
- een tiental kerstomaatjes of tapastomaatjes
- goede olijfolie die redelijk zacht is, zoals variété traditionelle of clermontaise
Als het weer eens snikkend heet is buiten en de lust tot koken je is vergaan, probeer dan eens dit koude slaatje. Eenvoudig en toch zo fris en fijn!

Meng de blokjes fetakaas met de kruiden, de olie (een beetje kwistig) en de roze peperbolletjes, voeg peper en zout naar smaak toe. Laat even trekken in de koelkast zodat de aroma's kunnen inwerken. 

Snij de zalm in reepjes en meng met de veldsla en de sojascheuten. Knijp er de limoen over uit, voeg de tomatenazijn toe en de gehalveerde kerstomaatjes. Kruid met peper en zout bij (en alsjeblief, gebruik fleur de sel!) en voeg de gemarineerde fetakaas met zijn marinade toe. Voeg een klein beetje sojasaus toe aan het geheel en meng voorzichtig. Voeg eventueel olie en azijn naar smaak toe en kruid extra bij met slakruiden.



Leave a Reply.