Benodigdheden voor 2 tot 3 personen:
1 doosje gésiers de canard, uitgelekt
1 halve sla (persoonlijk gebruik ik liefst ijsbergsla omdat hij zo krokant en fris is en de vinaigrette niet alles klef maakt)
1 flinke scheut tomatenazijn
zout en peper indien gewenst

Was op voorhand de sla en snij hem in reepjes. Dresseer hem op een bordje.

Laat de uitgelekte gésiers in een anti-aanbakpan op een middelmatig vuur stoven. Draai ze regelmatig om en bak zeker niet langer dan 5 minuutjes. Voeg desgewenst peper en zout toe. Haal ze, eens gaar, uit de pan en snij ze in kleinere blokjes. Schik ze over de sla.

In de pan blijft een residu achter van eendevet. Blus dit vet met een flinke scheut tomatenazijn, hoeveel juist hangt een beetje af van persoonlijke smaak en giet wat van deze vinaigrette over het slaatje. Klaar!

In het zuiden heb ik het ook eens gegeten met licht geroosterde pijnboompitjes en rozijntjes, maar dan zonder azijn. Persoonlijk prefereer ik mijn versie maar probeer gerust eens uit!


Tijs Vastesaeger
1/1/2011 04:18:53

Ik heb ze voor oudejaarsavond geserveerd en ze waren een schot in de roos.... ipv tomaten-azijn heb ik de pan geblust met zachte balsamico en aan het eind nog een beetje balsamico met truffel toegevoegd en dat als vinaigrette over de salade gedaan....

Lekker!

ReplyLeave a Reply.