Picture
Benodigdheden (4 personen):
- 1 aubergine
- 1 courgette
- 4 grote rijpe tomaten
- 2 rode uien
- 4 teentjes knoflook
- 400 gr fijne groene boontjes
- 6 grote aardappelen
- okra's: vers of uit blik
- 200 gr feta van hele goede kwaliteit
- goede olijfolie
- flinke hoeveelheid gedroogde Griekse oregano
- fleur de sel met piment d'espelette
- halve theelepel bonenkruid
- 3 theelepels kruiden voor gratin
- 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
- 50 gr parmezaan, vers van het stuk geraspt

Net als zovele Belgen, heeft het gezin besloten een dagje af te zien van de consumptie van vlees en vis, niet omdat we vegetariërs gaan worden, maar alle beetjes helpen voor 1. het leefmilieu en 2. de gezondheid. Vleesvervangers zijn echter minder favoriet, dus een gezonde maar uiterst lekkere groentenschotel wordt hier dan ook al veel beter gesmaakt.

Was alle groenten en schil de aardappalen. Snij ook die laatste in stukjes en laat ze even, samen met de boontjes, een 5-tal minuutjes koken. Doe daarna de groenten in een grote ovenschaal en doe hierbij ook de stukken courgette, aubergine en de okra's. Stoof de uitjes met de look even aan en giet ook dit bij de groentjes.

Overgiet alles met een hele flinke scheut olijfolie en kruid met peper, zout, oregano, bonenkruid en wat gedroogde rozemarijn. Dank komt mijn favoriet deel: steek je handen in de schotel en meng alles lekker goed door elkaar. Voeg wat water toe en steek alles daarna 1 uurtje in een voorverwarmde oven op 180° stand hetelucht.

Haal de overschotel eruit, verkruimel de feta en rasp er de parmeggiano over, voeg nog wat oregano toe en olijfolie en strooi er de gratin kruiden bovenop. Laat nog 15 minuutjes kleuren onder de gril en smakelijk!!Leave a Reply.