Benodigdheden (6 glaasjes):
- 2 doosjes crème van zalm met dragon
- 120 gr komkommer
- 45 gr verse kaas
- 1/2 koffielepel verse gehakte munt
- snufje fleur de sel met dille
- mini-scheutje olijfolie
- 1 koffielepel zachte mosterd met algen
- 50 gr room
- paar sprietjes bieslook
- 2 kerstomaatjes
- 1 sneetje zalm
Mix de komkommer met de verse kaas, de munt en de fleur de sel. Geef het geheel wat verse peper uit de molen en meng verder even door elkaar. Zet vervolgens in de koelkast.

Meng de potjes zalm met een scheutje olijfolie om het nog een beetje zachter te krijgen, zowel van textuur als van smaak. Zet ook dit even apart.

Klop in een kommetje de mosterd met de room op tot een smeuïge massa.

Giet in een glaasje wat van de coulis en schik er nadien voorzichtig 1/6 van het zalmmengsel op. Lepel er als laatste de opgeklopte room over en garnier met een stukje zalm, een kwartje van een kerstomaat en wat verse bieslook. Laat vervolgens een uurtje opstijven in de koelkast.

Smakelijk!



Leave a Reply.