Picture
Benodigdheden:
- ong. 20 gr carpaccio van zwarte truffel of gesneden witte truffel
- 1 fazant
- 50 gr gerookt vet spek
- klein blokje foie gras
- 50 gr pancetta in dunne plakjes
- 25 gr boter
- een beetje gesneden peterselie
- 2 eetlepels slagroom
- peper en snuifje himalayazout met truffel
-  voorgekookte kastanjes

Kerstmis lonkt en naar jaarlijkse gewoonte willen we onze 'loved ones' verwennen met net dat tikkeltje extra. Ook hier mag het dus iets feestelijker!

Meng de foie gras met het in fijne blokjes gesneden spek, de gesneden peterselie en de truffel. Leef je uit met prakken en mengen en voeg de peper en het zout toe. Schep de vulling in de fazant en naai toe of steek toe met een tandenstoker die je eerst eventjes nat hebt gemaakt.

Bedek de borst met de sneetjes pancetta en bindt de fazant op. Bestrooi opnieuw met peper en truffelzout en braad hem 20 minuutjes in de boter. Haal de pancetta van de vogel en laat hem opnieuw 10 minuutjes braden. 

Voeg de room toe en laat het geheel nog een klein kwartiertje pruttelen. Serveer met denne-appeltjes en stoof er wat kastanjes bij waar je eventueel de verbrokkelde pancetta aan toevoegt.

Smakelijk!



Leave a Reply.