Picture
Benodigdheden (6 tot 8 personen):
- 250 gr bloem
- 5 dl melk (halfvol of vol)
- 2 eetlepels vanillepuddingpoeder
- 2 zakjes vanillesuiker
- 3 eieren
- 3 zoete vaste appels zoals bv pink lady
- crème de salidou (caramelcrème met zoute boter)
- kaneel
- een nootje goede boter (liefst gezouten om het effect te verhogen, maar ongezouten kan ook)
- eventueel wat gesuikerde room om op te kloppen en/of een bolletje ijs
- eventueel Calvados om te flamberen

Het recept voor de pannenkoeken zelf heb ik van een goede vriend, in plaats van gist of zelfrijzende bloem verkrijgt het deeg zijn textuur door het puddingpoeder. Heerlijk!

Meng eerst de melk met de eieren en klop los; voeg er de vanillesuiker en het puddingpoeder aan toe en tenslotte de bloem. Klop alles luchtig tot alle bloembolletjes zijn opgelost. Bak hiervan flensjes in wat goede boter, niet te dik maar zeker ook niet te dun!

Snij de appels in schijfjes of blokjes en bak ook deze in de goede boter aan tpt ze lekker zacht zijn. Voeg naar smaak een beetje kaneel toe (let op dat je niet overdrijft, de kaneel mag zeker niet overheersen!). Giet eventueel wat calvados tussen de appeltjes en fmabeer ze. Warm de caramelcrème au bain marie of eventjes in de microgolf.

Leg op elk bord een pannenkoekje, vul op met de appels en lepel er warme caramelcrème op. Serveer met wat opgeklopte room en eventueel een bolletje ijs.




Leave a Reply.