Le chef, Jean Sciancalepore - Hostellerie du Mont Aime, stuurde speciaal voor Authentic Taste zijn huisgerecht voor Escargots de Champagne voor. Geniet ervan!
 
Ingrédients pour le beurre d'escargot:
Benodigdheden voor de escargot-boter:
 
Beurre: 400g
  (400 gr boter)
Ail concassé: 40g  (40 gr gehakte look)
Persil: 100g  (100 gr peterselie, fijn gehakt)
Moutarde: 1 c.à.c  ( 1 koffielepel mosterd)
Poudre d'amandes: 20g  ( 20 gr amandelpoeder)
Sel: 10g  (10 gr zout)
Poivre: 2g  (2 gr peper)
Pointe de noix de muscade: 4g ( 4 gr nootmuskaat, van de noot geraspt)
Jambon blanc ( à la spatule): 60g  ( 60gr fijngehakte ham, voorzichting onder het mengsel spatelen)
 
Ingrédients pour la compotée à mettre au fond du petit pot:
Ingrediënten voor de bodemlaag van de kleine potjes (dit gerecht wordt geserveerd op een bord met 12 kleine potjes in aardewerk)
 
tomates concassées,oignons
Tomaten in blokjes en uitjes, kruid wat af met thijm
 
Mettre la compotée au fond du petit pot, ensuite poser l'escargot, mettre le beurre légèrement aillé puis recouvrir d'un petit crouton beurré.
Passer au four 10 minutes à 180°
Doe de bodemlaag in de potjes, schik er een escargot op en de lichte lookboter en werk af met een beboterd stukje brood. Zet vervolgens 10 minuten in een op 180° voorverwarmde oven en smakelijk!



Leave a Reply.