Benodigdheden (per persoon)
- 1 klein potje, ovenbestendig
- 1 biologisch ei
- een wolkje room
- peper en zout
- beetje truffelboter
- schijfjes witte truffel of carpaccio van zwarte truffel
Breek voorzichtig het eitje in het potje en let erop de eierdooier heel te laten. Voeg de room, het zout en de peper toe en roer voorzichtig door elkaar.

Doe er een toefje truffelboter op (hoeft niet maar draagt bij tot de smaak) en schik er vervolgens een beetje truffelschijfjes op.

Steek in een op 200 graden voorverwarme oven gedurende 5 minuutjes. Laat 5 minuutjes afkoelen (en dus ook langzaam doorgaren) en dien vervolgens op met een klein koffielepeltje. Het idee is dat het eiwit gestolten en de dooier lekker lopend moet zijn als je je lepel erin steekt, zodat de truffelstukjes en de boter zich kunnen mengen met de heerlijke volle smaak van eigeel.



Leave a Reply.