Ingrediënten (voor 12 stuks):
125 g ongezouten, zachte boter
120 g suiker
1 zakje vanille suiker
2 eieren
125 g zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk
Crème de Salidou
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht, ong. 15–20°C hoger bij een elektrische oven)
Mix de boter en de suiker luchtig. Hiervoor is het belangrijk dat de boter zacht is.
Doe vervolgens een voor een de eieren erbij. Mix niet op een te hoge snelheid en ook niet te lang, maar zorg er wel voor dat de eieren goed zijn opgenomen in het mengsel.
Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel en de melk toe. Doe niet al het bakmeel er in een keer bij. Voeg het in delen toe, afgewisseld door wat melk (dus eerst wat zelfrijzend bakmeel, dan een eetlepel melk, dan weer wat zelfrijzend bakmeel, etc.)
Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes, afhankelijk van het gewenste formaat van de cupcakes en het formaat van de vormpjes.
Voor lekker krokant bovenlaagje doe je een half koffielepeltje Crème de Salidou op elk cupcakeje en zet je het in de oven.
Bak de cakejes 12 - 15 minuten in het midden van de oven. Probeer de oven niet voor die tijd te openen, ook al is dat soms erg verleidelijk!! Na ong. 12 minuten prik ik altijd even met een saté prikker in het midden van een cakeje. Ook druk ik even zachtjes met mijn vinger op het midden van het cakeje. Als deze terug veert en er zit geen beslag aan de saté prikker, dan zijn de cakejes goed.
Haal ze uit de oven. Laat ze nog 5 minuutjes in de muffinvorm staan. Zet ze daarna op een rooster en laat ze volledig afkoelen.

Heerlijk ! Love Love Love it

Kok: Debby GroeszLeave a Reply.