Benodigdheden:
Deeg:
- 250 gr. bloem
- 10 cl water
- 125 gr. zachte boter in blokjes
- een snufje zout

Vulling:
-- 1 kg volle roomkaas
- 120 confijt van violet
- 3 eetlepels slagroom
- 3 afgestreken eetlepels maïzena
- 200 gr. rietsuiker
- snufje zout
Omdat we allemaal al zo'n zin hebben in de zomer dacht ik dat het recept voor een fris dessertje wel van pas zou komen! :)


Het deeg: Meng met de vingertoppen de bloem en zachte stukjes boter. Voeg water en zout toe en kneed tot het deeg glad is. Laat tenminste 1 uur afgedekt staan. 

Klop in een grote kom de roomkaas, de slagroom, de gezeefde maïzena, de rietsuiker en het confijt van viooltjes tot een smeuïg geheel. 
Klop de eiwitten met het snufje zout op tot ze stevig in pieken blijven staan en meng ze vervolgens met behulp van een vork voorzichtig door de rest van het preparaat. 

Verwarm de oven voor op 210 °. Rol het deeg uit over een ronde taartvorm en prik er een aantal keren in met een vork. Giet het mengsel in de vorm en bak dit af gedurende ongeveer 40 minuten. 
Laat langzaam afkoelen en zet het nadien in de ijskast. Serveer gekoeld!Smakelijk!!



Leave a Reply.