Benodigdheden (voor 4)
- 1 radicchio (kleine rode Italiaanse sla)
- 1 grote ui
- 4 stronkjes rode witloof of een tweede radicchio
- 200 gr gerookt spek in dunne plakjes
- een handvol verse gehakte rozemarijn
- een glas lekkere rode wijn  (ik ben geen fan van goedkope wijn in je eten - het gaat immers om de smaak!)
- 400 gr Pasta met Barbaresco en Grana Padano
- 4 teentjes look
- Grana Padano, vers van het stuk geraspt
 Even geen zin om uren in de keuken te staan? Dit gerechtje is snel, makkelijk en verrassend! Het geheel heeft een bittere toets en brengt Italië aan je tafel!

Snij de ui in blokjes en fruit ze zachtig glazig. Snij de spekreepjes in dunne sliertjes en laat ze mee stoven.  Was de radicchio en de witloof en snij ze in blokjes. Voeg de blokjes bij de ui en laat de radicchio zachtjes inslinken. Hak ondertussen de rozemarijn en de look en voeg ze bij het geheel. Als alles wat  ingeslonken is voeg je het glas wijn toe en laat je onder regelmatig roeren de smaken mengen.

Bereid ondertussen de pasta door hem in een weinig gezouten waten (+ een beetje olie tegen het plakken) een 4 tal (al dente) of 5 tal minuutjes te garen.

Dik de saus indien nodig wat in met maïzena, kruid bij met zwarte peper uit de molen en zeezout en roer er de pasta onder. Strooi er nog wat grana padano over en serveer meteen. Smakelijk!!




Leave a Reply.