Picture
Benodigdheden ( 4 personen):- ½ van een bokaaltje gekonfijte tomaat (incl. wat van de olie)- een teentje look - een eetlepel pijnboompitjes- fleur de sel met piment d’espelette- ½ limoen (om de link naar de cocktail te leggen)

Menigeen die al bij ons te gast was proefde mijn favoriete cocktail, ooit ontstaan uit een simpele Margherita, sommigen noemen het blue margherita’s, ik noem het onze huis-cocktail! Varieer gerust de hoeveelheden naar eigen smaak, sommigen hebben het liever iets zoeter, anderen liever iets zuurder en een derde wil de tequila beter naar voren brengen …

Standaard gebruik je dit per glas (en schenk het liefst in zo’n mooi kegelvormig glas, het oog wil immers ook wat):
2/5 tequila – 3/5 blue curaçao – sap van een goede rijpe limoen (half minuutje in de microgolf voor je ‘m uitknijpt! – zout voor rond het randje – crushed ijs.

Knijp de limoen in een shaker en ga met de uitgeknepen schil over de bovenkant van het glas. Draai dit in een bordje met zout. Giet de tequila en de blue curaçao bij het sap en doe ook al het crushed ijs in de shaker. Schud goed door elkaar en schenk in het glas.

Geef daarbij eens wat olijfjes en sneetjes ciabatta met zelfgemaakte tapende van tomaat, waarvoor je bovenstaande ingrediënten simpelweg samen mixt tot een gladde massa.
Leave a Reply.