Benodigdheden voor 4 personen:
1 doosje van 24 escargots
1 half doosje lichte room
1 halve hand verse peterselie
2 teentjes look
zout en peper naar smaak

 
Benodigdheden voor 2 tot 3 personen:
1 doosje gésiers de canard, uitgelekt
1 halve sla (persoonlijk gebruik ik liefst ijsbergsla omdat hij zo krokant en fris is en de vinaigrette niet alles klef maakt)
1 flinke scheut tomatenazijn
zout en peper indien gewenst


 
Ingrediënten:
1 pak bladerdeeg
1 zoet-zoute crème van groene tomaat en espelette-peper of
1 zoet-zoute crème van vijg met olijf

Bereiding
Rol het bladerdeeg uit en verdeel de zoet-zoute crème gelijkmatig uit. Vorm opnieuw een mooi rolletje en laat het geheel 1 à 2 uur rusten in de koelkast opdat het deeg wat kan harden.

 
Ingrediënten:
4 kwartels, 1 zoete appel, 100 gr bloc de foie gras, 300 gr boschampignons (liefst een mengeling), siroop, een half glas middelzoete wijn (les larmes célestes of andere), 50 gr rozijntjes, een mespunt thijm, een weinig room, pomme duché'tjes