Picture
Tarallini: deegrolletjes, typische voor de streek van Puglia, in de hiel van de Italiaanse bot. Bereid met bloem, witte wijn en extra vergine olijfolie uit de streek volgens authentiek recept van vader op zoon. Licht geparfumeerd met sesam. Om heerlijk van te genieten bij een glaasje wijn, om mee te dippen of puur natuur.


This is your new blog post. Click here and start typing, or drag in elements from the top bar.
 
Picture
Nieuw in ons gamma!!!

Unieke Franse whisky van Distillerie Guillon uit Louvois, een pittoresk stadje midden in de Champagne-streek. Ben je een kenner, een liefhebber of zoek je een speciaal cadeau voor iemand die dat wel is? Deze whisky’s zijn het antwoord, licht vettig en elegant bieden onze zes variëteiten aan elk wat wils. Hou je van zachter of van zoeter, geturfd of eerder complex? Deze whisky rijpte 5, 7 of 10 jaar op gebruikte eiken vaten die aan elke soort zijn specifieke karakter geven: Sauternes, Meursault, Champagne of Coteaux du Layon … schenk ze in een tulpglaasje en geniet!


This is your new blog post. Click here and start typing, or drag in elements from the top bar.
 
This is your new blog post. Click here and start typing, or drag in elements from the top bar.
Picture
Benodigdheden (3 tot 4 personen):
- 200 gr fetakaas
- 1 Charentais meloen
- 1 Gallia- of watermeloen
- fleur de sel met piment d'espelette
- sechuanpeper
- 1.5 eetlepel balsamico-azijn
- eetlepel mango-azijn
 - 2 eetlepels pijnboompitten, droog geroosterd in een anti-aankleeflaag
- 200 gr veldsla
- zachte olijfolie


 
Benodigdheden (2 personen):
- 250 gr veldsla, gewassen en droog gedept
- 250 gr sojascheuten
- 200 gr fetakaas, in kleine blokjes gesneden
- sap van 1 limoen of 2 eetlepels tomatenazijn
- 200 gr gerookte zalm
- 1 eetlepel roze peperbolletjes
- een theelepel: thijm, oregano, bieslook, Provençaalse kruiden
- slakruiden
- sojasaus
- een tiental kerstomaatjes of tapastomaatjes
- goede olijfolie die redelijk zacht is, zoals variété traditionelle of clermontaise

 
Benodigdheden (2 personen):
- 250 gr. lamsgehakt
- 1 ei
- nootmuskaat
- flinke handvol vers gehakte munt
-1 flinke eetlepel gedroogde oregano
- 6 verse tomaten
- 200 gr. feta
- 15-tal olijven, ontpit en fijn gehakt
- 6 kleine aardappelen
- geraspte kaas
- paar sprietjes vers gesnipperde bieslook
- 1 teentje look
- 1 bouillonblokje Provençaalse kruiden
- fleur de sel met piment d'espelette

 
Picture
Benodigdheden:
- 500 gr bloem voor wit brood
- 10 gr zout
- 11 gr droge gist
-10 gr suiker
- 15 cl olijfolie + een goede scheut extra
- olijven
-verse rozemarijn
- gedroogde oregano
- enkele zongedroogde tomaatjes
- 4 teentjes look of een rode ui
- fleur de sel
- 300 ml lauw water


 
Benodigdheden (4 stuks):
- goed gevuld en stevig stokbrood, liefst niet te vers
- 2 eetlepels olijfolie + een paar scheutjes voor over de broodjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 halve koffielepel thijm
- peper en zout
- 1 sjalotje
- 50 gr gedroogde porcini

 
Benodigdheden (4 personen):
- 600 gr groene asperges van een goede kwaliteit (let erop dat de uiteinden niet verhard zijn!)
- 1 teentje look
- 1 blaadje laurier
- olijfolie (1 dl + twee flinke eetlepels om te bakken)
- peper en zout
- 120 gr gepelde pistaches
- azijn van groene appel met honing

 
Benodigdheden (6 stuks):
- 100 gr ganzenlever
- 6 dunne plakjes peperkoek
- 50 gr verse vijgen, enkel het vruchtvlees
- 25 gr bruine suiker
- 20 ml frambozenazijn
- snuifje fleur de sel (met piment voor wie het wat pittiger mag!)