Picture
Mmmm, als er nu een groente is waar ik helemaal happy van word, dan is het wel een rode, sappige tomaat! De prachtige kleur, de subtiele geur ... in de zomer eet ik ze eigenlijk liefst vers en koud, lekker vast en met een maximum aan smaak. Wat geef ik er dan bij? Een vinaigrette, and that's it, because that's all it takes for this blushing lady to be the most delicious treat of the summer!!

Benodigdheden (4 personen)
- 4 eetlepels truffelolie
- 2 eetlepels balsamico-azijn met truffel
- flinke koffielepel zout uit de Guérande provençale
- 2 eetlepels vers gesnipperde bieslook
- een kilo tomaten, liefst heel gevarieerd, van gele kerstomaatjes tot de bijna zwarte versie die er te vinden is ... het komt de smaak ten goede!!

 
Le chef, Jean Sciancalepore - Hostellerie du Mont Aime, stuurde speciaal voor Authentic Taste zijn huisgerecht voor Escargots de Champagne voor. Geniet ervan!
 
Ingrédients pour le beurre d'escargot:
Benodigdheden voor de escargot-boter:
 
Beurre: 400g
  (400 gr boter)
Ail concassé: 40g  (40 gr gehakte look)
Persil: 100g  (100 gr peterselie, fijn gehakt)
Moutarde: 1 c.à.c  ( 1 koffielepel mosterd)
Poudre d'amandes: 20g  ( 20 gr amandelpoeder)
Sel: 10g  (10 gr zout)
Poivre: 2g  (2 gr peper)
Pointe de noix de muscade: 4g ( 4 gr nootmuskaat, van de noot geraspt)
Jambon blanc ( à la spatule): 60g  ( 60gr fijngehakte ham, voorzichting onder het mengsel spatelen)
 
Ingrédients pour la compotée à mettre au fond du petit pot:
Ingrediënten voor de bodemlaag van de kleine potjes (dit gerecht wordt geserveerd op een bord met 12 kleine potjes in aardewerk)
 
tomates concassées,oignons
Tomaten in blokjes en uitjes, kruid wat af met thijm
 
Mettre la compotée au fond du petit pot, ensuite poser l'escargot, mettre le beurre légèrement aillé puis recouvrir d'un petit crouton beurré.
Passer au four 10 minutes à 180°
Doe de bodemlaag in de potjes, schik er een escargot op en de lichte lookboter en werk af met een beboterd stukje brood. Zet vervolgens 10 minuten in een op 180° voorverwarmde oven en smakelijk!
 
Benodigdheden (4 personen)
- 12 grote Parijse champignons
- 150 gr zachte boter (ongezouten)
- 2 eetlepels vers gesneden peterselie
- 2 teentjes look
- 2 theelepels zout
- peper uit de molen
- 24 escargots
- wat brood om te soppen

 
Klik op het product voor meer info!
 
Benodigdheden (4 personen):
- 1 parelhoen
- 4 eetlepels olijfolie traditionelle
- 20 kleine uitjes
- 2 gekonfijte citroenen
- 2 eetlepels mangoazijn
- droge witte wijn
- 20 cl culinaire room
- zout, peper

 
Benodigdheden (4 personen):
- 500 gr spaghetti
- 6 knoflookteentjes
- 2 Spaanse pepertjes
- 10 lepels groene olijfolie traditionelle
- Zout, peper
- 2 doosjes makreel met pruimen Zanzibar
- enkele blaadjes verse basilicum

 
Benodigdheden (per persoon)
- 1 klein potje, ovenbestendig
- 1 biologisch ei
- een wolkje room
- peper en zout
- beetje truffelboter
- schijfjes witte truffel of carpaccio van zwarte truffel