De resultaten van het Concours National des Vins des Vignerons Indépendants 2011 zijn dit weekend bekend gemaakt:
1 zilveren medaille voor Villa Tempora "Un Temps pour Elle" wit 2009.
1 bronzen medaille voor Villa Tempora rood 2009.

 
Picture
Heeft u er ook zo'n zin in? In de zon, in de gezelligheid, in die eerste lentegeuren die in je neus kriebelen? Ik heb dit weekend alvast narcisjes geplant voor hun prachtige warmgele kleur die me keer op keer zo vrolijk maakt!

En Dafnee zou Dafnee niet zijn als ze daarbij niet dacht aan de naderende gezelligheid van de paastafel! Want geef toe, verwennen we niet graag onze dierbaren en ... ook een klein beetje onszelf?

Vindt u iets interessant of had u graag aanpassingen, stuur gerust een mailtje! Geschenken in een mandje voor een meerkost van € 4.

 
Benodigdheden (4 personen):
- 4of 5 dikke stronken prei, enkel het witte gedeelte
- 4 heilbotfilets
- 3 flinke eetlepels gedroogde dragon
- 1 flinke citroen
- fleur de sel met citroen en dille
- 2 koffielepels maïzena-bloem
- 8 aardappelen
- 1 ei
- 2 soeplepels zachte mosterd met zeekraal
- 1 soeplepel mierikswortelcrème
- 1 soeplepel salade océanna
- 1 groentenbouillonblokje
- nootmuskaat
- zout en peper van de molen

 
Picture
6 euro ipv 7.5 ( -25%) wegens naderende vervaldatum (14/04/2011)

Deze smeuîge crème smeert heerlijk op pannekoeken, vleeswaren voor wie wil experimenteren en geeft uw gebak net dat tikkeltje extra!

Snel zijn, er zijn maar 4 potjes over!

 
Benodigdheden (voor 4):
- 1 eetlepel azijn met mango
- 1/2 rijpe mango
- 2 eetlepels olijfolie + scheutje achteraf
- 400 gr tonijnsteaks, even dik gesneden
- 300 gr verse spinazie
- fleur de sel met piment d'espelette
 
Benodigdheden (voor 4 personen)
- 500 gr gemengd gehakt
- eetlepel crème van zwarte olijven
- 20-tal olijven lucques natuur, ontdaan van pit en in kleine stukjes gesneden
- 2 teentjes look
- 2 eetlepels kappertjes, wil je het zachter en minder zout: 2 el kappertjescrème
- 800 gr tomaten in blokjes
- 1 witte selder
- 1 dikke ui
- een doosje paneermeel
- 1 ei
- nootmuskaat van de noot geraspt, een theelepel paprikapoeder, zout en peper uit de molen, oregano
- een scheutje goede pittige olijfolie
 
Benodigdheden:
- 2 grote langwerpige aubergines
- handvol verse koriander
- 4 teentjes look
- halve gepekelde citroen
- olijfolie
- een theelepel grof zeezout
- halve koffielepel komijnzaadjes (niet gemalen)
- peper uit de molen
 
Benodigdheden (voor 4 personen):
- 4 eetlepels pijnboompitten
- olijfolie met truffel
- 2 groentenbouillonblokjes
- 50 gr porcini (eekhoorntjesbrood)
- 400 gr. pasta met eekhoorntjesbrood of 400 gr spirelli van goede kwaliteit (Barilla bvb)
- peper en grof zeezout
- wat olijfolie
- 3 teentjes look
 
Benodigdheden:
- 200 ml zonnebloemolie of olijfolie met milde smaak
- 1 volledig ei en 1 extra eierdooier
- 1 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel mosterd met viooltjes
- peper en zout naat smaak
 
Benodigdheden:
- 1 filet pp
- een bussel prei
- 2 tot 3 geconfijte citroenen
- 1.5 dl culi room
- 1 glas witte wijn
- zout en peper
- een snuifje gedroogde munt.