Picture
Benodigdheden (ong. 3 pers.):
- 750 gr aardpeertjes
- 5 kropjes witloof
- 100 ml sojaroom
- 200 gr gerookte spekblokjes
- 2 teentjes look
- 1 ui
- beetje geraspte kaas
- nootmuskaat
- fleur de sel met piment d'espelette

Laat ik nou zin gehad hebben in een parodie op tartiflette. De aardpeer, een groente die wat 'vergeten' is lag me blozend te lonken in onze plaatselijke (zeg maar gerust g-e-w-e-l-d-i-g-e) groentenwinkel Bwana Banana. Toen ik vroeg hoe ik het kon klaarmaken was het antwoord: met zwammen, met spek, eigenlijk een beetje zoals je met aardappelen zou doen, maar dan fijner. Eenmaal thuis ging ik aan de slag en het resultaat wordt hier door groot en klein, mens en hond, graag gesmaakt!

Schil de aardpeertjes en snij ze in blokjes. Kook ze gaar in gezouten water gedurende een kwartiertje. Snij ondertussen de ui fijn en laat ze fruiten in wat Solo. Voeg de spekblokjes toe en de gesneden knoflook. Laat even bakken en voeg dan de in stukjes gesneden witloof toe. Laat dit stoven onder voortdurend mengen tot ook de witloof gaar is.

Giet de aardpeerblokjes af en voeg ze bij het mengsel. Kruid met nootmuskaat en giet er de room bij onder voorzichtig roeren terwijl je ook een handje geraspte kaas bijvoegt. Breng op smaak met fleur de sel met piment d'espelette. 

Bon appétit!Leave a Reply.